De kop is eraf!

29 juli 2022 – De kop is eraf! Wat over is van de Ivoordreef is een berg puin. Hier gaan we na de bouwvak mee aan de slag. In deze update legt hoofduitvoerder Patrick Dezijn uit wat mensen af en toe konden horen en voelen vanaf de bouwplaats.

Bekijk hier hoe 15 juli het hoogste punt werd gesloopt.

Kan het kloppen dat mensen tijdens het slopen soms trillingen konden voelen?
“Ja, dat klopt. Niks gevaarlijks hoor! Hoe meer je van het gebouw sloopt, hoe minder stevig het wordt. Ik heb het ook verteld in het vorige nieuwsbericht. Als een vloer doorzakt op de verdieping eronder, dan kun je een doffe dreun voelen. Dat is de reden waarom we die blauwe containers tussen de verdiepingen schuiven. Het gebouw kan dan nooit als een kaartenhuis in elkaar storten. Speciale trillingsmeters houden in de gaten dat het slopen niet boven de toegestane waarde uitkomt. Gedurende de hele sloop hebben de trillingsmeters maar twee dagen een signaal afgegeven. Mooie score, toch?!”

Ook kreeg ik de vraag waar die hoge toon vandaan komt?
“Dat geluid komt van het waterkanon. In het filmpje zie je het goed, dat een grote motor het water vernevelt. Wat je hoort, is het loeien van de ventilator. We zijn ons bewust dat dit een irritant geluid kan zijn. Daarom hebben we gekeken naar een oplossing. Op dit moment houden we het puin nat met sprinklerinstallaties. Als dat goed gaat, gaat na de vakantie het waterkanon niet meer aan. Alleen als er teveel stofvorming komt, dan moet ik helaas toch weer het waterkanon aanzetten. Want het allerbelangrijkste is dat we de buurt stofvrij en gezond houden.”

Nu jij en je collega’s lekker op vakantie gaan, wordt het dan ook rustig op de bouwplaats?
“Ja, zeker! De komende twee weken gebeurt er bijna niks op de bouwplaats. In deze periode krijgen alleen de kranen groot onderhoud. Af en toe zul je mensen op de bouwplaats zien die werken aan de kranen, maar daar merkt de buurt weinig van. Maandag 15 augustus starten we weer.”

Fijne zomer allemaal! Geniet van het buiten zijn, in de tuin, op het terras, balkon of op het strand.