Het plan

Het plan

Hoe ziet het nieuwe plan voor de Ivoordreef eruit

De 10 hoog flat aan de Ivoordreef functioneerde niet meer goed en daarom heeft Bo-Ex besloten de flat te slopen. De bestaande huurders wonen inmiddels allemaal op een andere plek. Samen met Amvest en ERA Contour heeft Bo-Ex een plan gemaakt voor de Ivoordreef. Zorgvuldig wordt de flat momenteel gesloopt. En zoveel mogelijk materialen worden hergebruikt en ziet u straks terug in de nieuwbouw.

Impressies zijn concept-beelden. Er kunnen nog wijzigingen volgen.

Hoe ziet het nieuwe plan eruit?

In het nieuwe plan komen verschillende woningen. Veel dingen die nu al op locatie aanwezig zijn, zoals bijvoorbeeld het sportveld, komen weer terug. Soms in een andere of verbeterde vorm. Hoe gaat de Ivoordreef eruit zien?

  • 159 sociale huurappartementen voor Bo-Ex. Aan de Einsteindreef komen twee appartementencomplexen met 9 verdiepingen.
  • Circa 74 middeldure huurappartementen: Tussen de twee flats van Bo-Ex aan de Einsteindreef komt een vierkant gebouw met 5 verdiepingen.
  • Circa 74 koop eengezinswoningen met drie verdiepingen, plat dak en een tuin.
  • Toekomstige bewoners parkeren in een parkeergebouw van 5 verdiepingen met plek voor ongeveer 150 auto’s. Bezoekers parkeren op straat of in de binnenhoven. Het parkeergebouw krijgt groene gevels.
  • In het midden van de bouwblokken komt een groot plein met daar omheen woningen. Een plek waar geen auto’s komen, net als in de straatjes naar het plein. Op het plein is ruimte om te spelen en elkaar te ontmoeten. Ook willen we hier een waterspeelelement creëren.
  • Er blijft ruimte voor de Jeruëlkapel van de Evangelische Broeder Gemeente.
  • Op de hoek van de Kasaidreef en de Oranjerivierdreef komt een nieuw sportveld.

Op de hoogte blijven van de ontwikkelingen?

Schrijf u dan in voor de nieuwsbrief. Klik hieronder om direct naar het formulier te gaan. Hier kunt u ook uw vraag stellen aan Delian de Gier, de contactpersoon voor de buurt.