Het plan

Het plan

Hoe ziet het nieuwe plan voor de Ivoordreef eruit

Een aantal jaar geleden heeft Bo-Ex besloten de 10 hoog flat aan de Ivoordreef te slopen. De flat functioneerde niet meer zo goed in de huidige tijd en dit zorgde regelmatig voor overlast. Bo-Ex heeft gekeken of de flat verduurzaamd kon worden, maar dit werd te kostbaar. Daarom is besloten om de flat te slopen. De bestaande huurders zijn inmiddels allemaal geherhuisvest. Op dit moment wonen er leegstandshuurders in de flat. Samen met Amvest, een belegger, en ERA Contour, een ontwikkelende bouwer, heeft Bo-Ex een plan gemaakt voor de Ivoordreef.

In 2018 is een plan voor de Ivoordreef gepresenteerd aan de buurt. Een mooi plan! Echter financieel onhaalbaar. Twee jaar lang hebben de ontwikkelaars en de gemeente Utrecht getekend en gerekend. Het moest toch mogelijk zijn om een mooi, aantrekkelijk en financieel haalbaar plan te maken? Afgelopen zomer was het zo ver: er ligt een plan waarin we geloven. Dit plan gaan we verder uitwerken. Dus tijd ook om de buurt te informeren.

Dit is een concept-beeld. Er zullen nog wijzigingen volgen.

Hoe ziet het nieuwe plan voor de Ivoordreef eruit?

Het nieuwe plan voor de Ivoordreef heeft een divers programma. Veel dingen die nu al op locatie aanwezig zijn, zoals bijvoorbeeld het sportveld, komen weer terug in het nieuwe plan. Soms in een andere of verbeterde vorm. Samengevat bestaat het plan uit de volgende onderdelen:

  • Circa 160 sociale huurappartementen voor Bo-Ex. Aan de Einsteindreef komen twee appartementencomplexen met 9 verdiepingen.
  • Circa 75 middeldure huurappartementen: Tussen de twee flats van Bo-Ex aan de Einsteindreef komt een carrévormig gebouw met 5 verdiepingen.
  • Circa 70 koop eengezinswoningen. De woningen bestaan uit drie verdiepingen met een plat dak en krijgen een tuin.
  • In het plangebied blijft er ruimte voor de Jeruëlkapel van de Evangelische Broeder Gemeente.
  • Om de auto’s niet in het openbaar gebied te laten parkeren is er voor gekozen dat de toekomstige bewoners van de Ivoordreef parkeren in een parkeergebouw van 5 verdiepingen. Dit gebouw biedt plek aan circa 150 auto’s en is alleen toegankelijk voor de bewoners. Bezoekers parkeren op straat of in de binnenhoven. Het parkeergebouw wordt voorzien van groene gevels.
  • In het midden van de bouwblokken komt een groot plein dat omsloten wordt door woningen. Een plek waar geen auto’s komen, net als in de straatjes naar het plein. Op het plein is ruimte om te spelen en elkaar te ontmoeten. Ook willen we hier een waterspeelelement creëren.
  • Op de hoek van de Kasaidreef en de Oranjerivierdreef komt een nieuw sportveld.

Op de hoogte blijven van de ontwikkelingen?

Schijf u dan in voor de nieuwsbrief. Klik hieronder om direct naar het formulier te gaan. Hier kunt u ook uw eventuele vraag voor het projectteam stellen.