Zo vlak voor het eind van het jaar maken we kennis met een nieuw gezicht. Patrick Dezijn neemt de taken over van uitvoerder Erik de Pater. Erik gaat binnen Lagemaat verder met een ander project en zo is Patrick vanaf nu ons aanspreekpunt op de bouwplaats. In het nieuwe jaar maken we een leuk vlogje over hem. Voor nu alvast een korte kennismaking.

Patrick aan jou de eer om je voor te stellen aan de buurt.
“Beste buurtbewoners, ik ben Patrick Dezijn en werk inmiddels al weer 10 jaar bij Lagemaat. Ik ben gestart als handsloper en inmiddels begeleid ik kleine en grote sloopprojecten. Ivoordreef is voor mij niet nieuw. Al vanaf het begin help ik mee met de sloop. En weet dus precies wat er moet gebeuren.”

Kan het kloppen dat ik steeds meer auto’s op het bouwterrein zie staan?
“Dat heb jij goed gezien! Het team is van 13 naar 18 man uitgebreid. Dit betekent dat we flink meters maken. Dat moet ook wel, want vanaf half januari willen we aan de buitenkant starten met het verwijderen van de eerste gevelpanelen en beginnen met de sloop van de flat.”

Hoever zijn jullie nu in de portieken?
“Laat ik beginnen bij portiek 1…. Dit portiek is klaar voor de sloop.
Portiek 2: Op de verdiepingen 6 t/m 10 is het asbest verwijderd en zijn de slopers bezig om de woningen leeg te halen.
Portiek 3: Het hele portiek is asbest vrij en nu zijn we bezig om alle losse materialen uit de woningen te halen.
Portiek 4 & 5: Gaan we aan de slag om het asbest te verwijderen.
Portiek 6: Is bijna sloop klaar.

Jullie zijn flink bezig dus. Wat betekent dit voor de Kerst?
“Dat we met een aantal mensen doorgaan. Met Kerst en Oud & Nieuw zijn we wel vrij. De momenten dat we er niet zijn, zorgen we dat het terrein vandalisme vrij is. Maar tussendoor zullen buurtbewoners activiteit op de bouwplaats zien. Gelukkig maken we geen herrie! Dus iedereen die vrij is, kan genieten van zijn vrije dagen. Mocht er echt iets zijn, neem dan contact op met Delian de Gier of wandel langs de bouwplaats en buiten kantooruren bel het noodnummer dat op het hek staat.”

Voor de mensen die Kerst en Oud & Nieuw vieren, wensen wij iedereen fijne feestdagen.

Opbouwende groet,

Delian de Gier