8 november 2021 – Super leuk! We beginnen enthousiaste reacties te ontvangen over deze updates. “Zo fijn, nu weet ik tenminste als ik uit mijn raam kijk wat er gebeurt op de bouwplaats. Het is bijna leuk om de sloop te volgen.”

Erik, hoe gaat het deze week?
“We gaan lekker! Er is versterking bijgekomen; naast ploeg 1, hebben we nu ook ploeg 2. Totaal is er nu 13 man hard aan het werk. Meters maken met z’n allen! Oh ja, wat nog goed is om te melden, is dat al deze mensen op het bouwterrein parkeren. Onze mensen maken geen gebruik van de parkeerplekken op straat.”

Naast dat het op de bouwplaats goed gaat, hebben we ook complimenten ontvangen van mensen uit de buurt.
“Kijk, dat is fijn om te horen. Ik probeer altijd direct te antwoorden of in actie te komen als mensen een vraag of klacht hebben. Blijf er niet mee lopen, bel of mail Delian. Zij bespreekt het met mij en samen komen we vast tot een oplossing.”

Situatie portiek 2 en 3. Toegangssluis naar ruimte waar asbest wordt verwijderd. Alleen gespecialiseerde medewerkers mogen hier naar binnen.


In welke portieken zijn jullie nu bezig?
Begint te lachen: “Waar niet zou ik bijna zeggen. Ik noem het even op per portiek.
Portiek 1: Hoop ik dat vrijdag 12 november al het asbest eruit is. Dan gaan we in de woningen alle deuren, kozijnen en vloeren slopen, totdat alleen nog maar de muren overblijven.
Portiek 2: Gaan we de asbest opstarten. We zijn nu alles aan het voorbereiden: afplakken van de ruimtes, sluizen plaatsen en installeren luchtdrukapparatuur. Door gebruik te maken van onderdruk kunnen asbestdeeltjes niet uit de ruimte ontsnappen.
Portiek 3: Daar is inmiddels alles voorbereid zoals bij portiek 2 en zijn we woensdag 3 november gestart met de sanering.
Portiek 4, 5 en 6: Hier zijn we nog druk bezig om de woningen van binnen kaal te maken.”

Heeft u een vraag voor Erik, laat het mij weten. Stuur een mail naar
delian.degier@eracontour.nl.

Opbouwende groet,

Delian de Gier