28 oktober 2021 – Deze week aandacht voor twee meldingen. Ik hoor een piep op de bouwplaats. Waar is dat voor? En waarom branden de bouwlampen 24/7?

Erik, mensen hoorden een irritante piep op de bouwplaats. Kun je uitleggen waar deze piep voor dient?
“Jazeker! De piep die je hoort, komt bij meetapparatuur vandaan. Deze apparatuur houdt dag en nacht bij of de machines die we op de bouwplaats hebben staan goed werken. Wat bleek, het signaal stond niet goed afgesteld. Meteen nadat we hier melding van kregen, hebben we de apparatuur anders ingesteld. Als het goed is, hebben de omwonenden er nu geen last meer van. Hoort u toch nog een piep, meld het dan bij Delian de Gier.”

Ook kreeg ik de vraag waarom de bouwlampen dag en nacht branden?
“Dat doen we puur voor de veiligheid. Regelmatig zien we mensen onnodig lang hangen bij de bouwplaats. Dus voor uw en onze veiligheid willen we zowel overdag als ’s avonds en ’s nachts donkere hoeken voorkomen. En zeker als gisteren op klaarlichte dag landmeetapparatuur ter waarde van €40.000,- is gestolen, ben ik extra alert.”

Hoe gaat het verder op de bouwplaats?
“Zoals je kunt zien, staat er inmiddels een grote kraan. Wij noemen dat een verreiker. Een verreiker is een voertuig dat zware last kan tillen en verplaatsen. Alle losse materialen uit de woning halen we met de verreiker naar beneden. Ik moet er niet aan denken als we alles over de galerijen en de portieken naar beneden hadden moet brengen. Dit scheelt een hoop tijd!”

Wat staat er voor volgende week op de planning?
“Alle losse materialen moeten uit portiek 3, 4, 5 en 6. Als we hard doorwerken moet dat lukken. Gas erop!”

Veel succes Erik!
Heeft u een vraag, laat het mij weten. Stuur een mail naar
delian.degier@eracontour.nl.

Opbouwende groet,

Delian de Gier