Hier liggen mijn mooiste jeugdherinneringen

4 april 2022 – Mag ik nog één keer binnenkijken in mijn ouderlijk huis? Ik ben Albert Veenstra (56) en ex-bewoner van de Ivoordreef 161. Ik woonde, van 1971 tot 1980, negen jaar lang op de achtste verdieping. Het waren de gelukkigste jaren van mijn jeugd. Ik herinnering mij nog altijd hoe ik als klein jongetje uit het keukenraam keek, terwijl mijn moeder aan het koken was. Is het mogelijk dat ik die vergezichten nog een keer mag fotograferen? Het zou mij een groot plezier doen.

Je begrijpt toen we deze mail van Albert Veenstra ontvingen het antwoord van Patrick Dezijn meteen JA was. “Natuurlijk Delian, voor deze meneer maak ik graag tijd.”

We ontmoeten Albert in de keet, waar hij direct enthousiast begint te vertellen. “Ik heb hier zo’n leuke zorgeloze jeugd gehad. Super dat ik nog één keer mag binnenkijken.” We nemen de trap naar de achtste verdieping. Al pratend komen er steeds meer herinneringen boven. “Naast ons op nummer 159 woonde buurvrouw Franken. We noemde haar oma Franken. Ze pastte vaak op ons als onze ouders weg waren. Het was altijd feest bij haar. En weet je wie hier ook nog gewoond heeft: Rosalie van Breemen. Beroemd fotomodel en Miss International 1984 en Miss World University 1986. Jarenlang woonde ze samen met acteur Alain Delon. En dan te bedenken dat ik hier vroeger met haar heb geknikkerd. Ja, mijn broer, zus en ik hadden veel vriendjes en vriendinnetjes in de flat. Het was altijd gezellig.

Ik weet nog goed dat ik het helemaal niks vond, toen we naar Nieuwegein gingen verhuizen. De eerste jaren ging ik doordeweeks en in het weekend nog regelmatig terug.”

Als herinnering aan zijn jeugd schroeft Patrick Dezijn het huisnummerbordje eraf. “Hier, een mooi aandenken aan een prachtige tijd. Laten we hopen dat de kinderen die hier gaan wonen net zo’n fijne tijd gaan beleven.”

Als dank dat Albert voor de laatste keer mocht rondkijken in zijn ouderlijk huis heeft hij mooie drone-opnames gemaakt van de flat. Kijk je mee?