Donderdag 9 juni start laatste fase sloop

07 juni 2022 – Vanmiddag hebben we van ecologisch adviesbureau Habitus het signaal ‘veilig’ gekregen om morgen de laatste 8 bomen van fase 1 te kappen. Het eksternest is leeg en er zijn geen eksters in de directe omgeving van het nest gezien. Ook zijn er geen andere nesten gevonden in de bomen. Dit betekent dat aanstaande donderdag de constructieve sloop kan starten.

Sloop
Om het laatste deel van de flat te slopen, is een grote kraan nodig. Onder speciale transportbegeleiding kwam deze vandaag aan op de bouwplaats. Meteen is begonnen met de opbouw van de kraan, zodat Lagemaat donderdag kan starten. De kraan gaat per portiek, van boven naar beneden, woning voor woning de flat slopen. Een speciaal op maat gemaakte stalen frame wordt in een woning geschoven, zodat de kraan de vloeren en de wanden veilig eromheen kan weghalen. Als alles loopt volgens planning, is eind november de sloop klaar.

Geluid
Voor wat betreft geluid zal de buurt over het algemeen niet veel last hebben. Het beton gaan we niet hakken, maar knippen. Een speciale techniek die geluidsvriendelijk is. Wel komt er in de periode juni – november zo’n vier keer een puinbreker. Deze puinbreker zal geluid maken, omdat de betonbrokken (puin) uit de flat worden fijn gemalen. Van het puin wordt uiteindelijk weer nieuw beton gemaakt. Super mooi dat, naast materialen, zelfs het puin uit de flat wordt hergebruikt. Uiteraard gebeurt de sloop en het fijnmalen van het puin binnen de toegestane regels en werktijden.

Vragen
Mocht u vragen hebben, Delian staat u graag te woord.