Beste buurtbewoners,

We schieten al flink op met het leeghalen van de binnenkant van de Bo-Ex flat aan de Ivoordreef. Het duurt niet lang meer en dan is het asbest veilig verwijderd en zijn alle woningen kaal van binnen. De volgende stap is in januari 2022 de start van de sloop van de flat.

Materialen opnieuw gebruiken
Bo-Ex wil in de nieuwbouw zoveel mogelijk materialen hergebruiken. In het ontwerp zijn daarom materialen opgenomen die we opnieuw gebruiken. De elementen aan de gevel bijvoorbeeld. Deze komen straks terug op de galerijen. Op de bouwplaats gaan we een speciale plek als werkterrein inrichten. Hier maken we de elementen weer mooi en slaan ze tijdelijk op. Door materialen opnieuw te gebruiken, zorgen we voor minder afval en bouwen we duurzaam aan een nieuwe Ivoordreef.

Basketbalveld wordt werkterrein
Omdat we op meerdere plekken tegelijk gaan bouwen en in de grond werken, is er op de bouwplaats geen ruimte. De enige mogelijkheid is het basketbalveld aan de Oranjerivierdreef eerder in gebruik te nemen. Het veldje zou tot eind maart 2022 open blijven. Na overleg met de gemeente en de klankbordgroep (bewoners uit de wijk) is besloten, dat het veldje eerder in gebruik kan worden genomen als werkterrein. Op voorwaarde dat de kinderen in de kerstvakantie hier nog kunnen spelen. Vanaf maandag 10 januari wordt het basketbalveld dan werkterrein.

Andere speelplekken in de buurt
Waar kunnen uw kinderen na de kerstvakantie fijn spelen? Er zijn meerdere speelplekken vlakbij zoals:
In Park de Gagel het veldje bij de Marokkodreef. Op de hoek Gambiadreef – Carnegiedreef ligt een groot veld. Aan de Giraffedreef, achter de flat aan de Klipspringerdreef, is ook een speelveldje.
En uiteindelijk kan er vanaf 2025 ook weer gespeeld worden op een mooi, nieuw plein aan de Ivoordreef.

Heeft u over dit bericht een vraag, stuur een mail naar Delian de Gier. Delian is de contactpersoon voor de buurt: delian.degier@eracontour.nl.